onsdag 29 april 2009

Basement Jaxx - Raindrops

Basement Jaxx är ett band jag inte lyssna på var dag direkt. Men då det kommer till partylåtar är de alltid ett säkert kort. Take Me Back To Your House är än idag en låt som jag gärna spelar när det är fest.
Nu kommer Basement Jaxx med en ny skiva. Den förväntas släppas i maj eller juni. Det finns olika anledningar att se fram emot denna. En är att Santogold, Lightspeed Champion, Yoko Ono och Yo! Majesty gästspelar på skivan. En annan är att låten Raindrops bådar gott. Men om jag känner Basement Jaxx rätt så lär detta vara en av få låtar som kommer tilltala mig. Jag gillar att de väljer att variera sig på sina skivor med olika gästartister, den ena låten är sällan den andra lik. Men i min smak tar de alltid med ett par ganska dåliga låtar på varje skiva, och det gör att man tröttnar ganska så snabbt. 
Recensenter talar om en comeback för Basement Jaxx. Vi får väl se. 

Flaming Lips - Can't Get You Out of My Head

Åååh, bästaste bästa Flaming Lips tar sig an en av Kylie Minogues mer sensuella låtar.


tisdag 28 april 2009

Jason Lytle - Yours Truly, The Commuter


Lyssnar på Jason Lytles (Grandaddy) nyligen lanserade soloskiva Yours Truly, The Commuter. Skivan gör ett förvånansvärt positivt förstaintryck. Då jag längtat efter en skiva att spela sönder hade denna inte kunnat komma lägligare. Jag har dessutom känt en musikalisk depression efter att Bob Hunds och Yeah Yeah Yeahs senaste skivor gjort sitt i mina högtalare. Men nu jag glad att kunna konstatera en förväntad pepp! 
Skivan då. Rent sångmässigt är det inte svårt att dra liknelser till Conor Deasy (The Thrills). Denna liknelse är mer  än välkommen då The Thrills för mig i sin tur är förknippat med en hel del sommar. 
Jason Lytle klassas som indie, rock, singer-songwriter och west coast enligt last.fm. Jag tycker att taggen "west coast" är högst intressant, men om man tänker sig The Thrills med hitten Big Sur, som är en region i Kalifornien och alltså ligger vid den västra kusten av USA, ja då kanske vi kan konstatera att det låter som... The Thrills?
Jag måste ändock säga, för er som blir avskräckta med de många paralleller till The Thrills, att skivan sammantaget är mil bättre än något The Thrills någonsin producerat och att den trots allt har ett egenvärde och särskiljningsförmåga i sig.

Dagens låt

Det va länge sen jag skrev kontinuerligt om musik. Jag säger inte att jag tänker börja göra det nu, men då det vankas tentaperiod är detta heller inget som är uteslutet.

Dagens låt var en låt som jag, för några dagar sedan, hoppade till av förtjusning då jag hörde att IAMX gästades av den fabulösa Imogen Heap.


lördag 25 april 2009

Shelly

Fint att ha katten hemma. Men hon gör så att jag inte kan sova.
Shelly gillar tonfisk och räkor. Shelly är söt.

fredag 24 april 2009

IPRED är en hora!


Ja, så kan man också uttrycka det...

måndag 20 april 2009

Fantastiska Dent May

Bene, Sanna och jag framför fantastiska Dent May. En grym kväll med grymma människor.
Debaser Slussen 18:e April 2009, en dag att minnas!
Foto: Madeleine Bergquist

lördag 18 april 2009

Måns för nn07

Test av färger och leker ministudio i Veronicas fina lägenhet =)

Live from Stockholm!


Jag kikade på Benes blogg och såg ett youtube klipp med en dam som sjöng som en ängel. Hon påstod sig vara 47 år men såg snarare ut som 64. Det fick mig att tänka på den härliga låten "When I'm 64". Om jag hade haft ett radioprogram hade vågrätt fem, 10 bokstäver lätt varit The Beatles.

Idag ska vi till medborgarplatsen för att fixa lite foton till Dissidenten, Juridicums prestigefyllda skoltidning, och sen ska vi till Moderna Museet och se en fotoutställning av den tyska fotografen Andreas Gursky.

Vidare på kvällen är det självfallet Debaser som gäller. Spelar gör Dent May (som jag har skrivit lite snabbt om tidigare) och Roses Kings Castles (skapad av trummisen till Babyshambles). Förstnämnda har jag sett fram emot att se ett tag men Roses Kings Castles är för mig ett relativt nyfunnet band. De låter faktiskt inget som Babyshambles, och tur är det. Jag ogillar starkt när man försöker "rida vågen" som jag valde att uttrycka det sist. Nej, Roses är glada, poppiga och jag drar hellre liknelser till band som Badly Drawn Boy än till sega Pete Dohertyfrontade band. Det ska bli kul att se dem, tror dessa två band tillsammans med Bene och Sanna (Freaks N Geeks) bakom DJ-båset samt lite Captain Morgan i mina ådror kommer göra min lördagnatt helt fantastisk. 

tisdag 14 april 2009

Trolleri trollera

Visst är Lightroom ett sjukligt bra program?

Det var mest det jag ville ha sagt. 

onsdag 8 april 2009



Igår tog vi en tur till Plantagen och spenderade över 500 kr på blommor, jord och balkonglådor. SJUKT! Men fint blev det. Som en egen oas mitt i Lund. Ska sitta och sippa rosé där ikväll. Kanske.

Vi åker till Madrid imorgon, direkt efter mitt seminarie. Seminariet handlar om inkomslaget näringsverksamhet och driftkostnader. Så ni vet. 

I övrigt har jag shoppat två nya klänningar som jag inte har skor att använda till så jag måste verkligen hitta ett par beiga snygga skor i Madrid. Eller i Stockholm nästa helg, för jag ska dit då för att bland annat se Bene och Sanna DJa på Debaser samt Dent May och Roses Kings Castles som spelar där och då. 

Min nya klänning:

För er som inte vet vilka Dent May är:

http://www.lmgtfy.com/?q=Dent+May

För er som inte vet vilka Roses Kings Castles är:

http://www.lmgtfy.com/?q=Roses+Kings+Castles

Bene och Sanna, jag önskar You Can't Force A Dance Party med Dent May, även om jag är säker på att ni kommer spela den!

Det kommer bli två väldigt bra helger känner jag på mig. 

tisdag 7 april 2009

Utmanad!




Du får i uppgift att beskriva dig själv och ditt liv med fem meningar. Du väljer själv hur ytlig/djupgående du vill vara. Varje mening ska börja med jag.


Jag måste dansa.

Jag gjorde upp en eld för dig, och nu brinner hela skogen.

Jag är en vampyr.

Jag ser mörka hus och motorvägar räls.

Jag anser dessutom att det okända är helt och hållet på min sida.

Bild: Familjen med Andreas Tilliander på Malmöfestivalen 2008. Foto: Marina Siljehav.

lördag 4 april 2009

C'est mon anniversaire!

Jupp, hela 23 år har jag levt idag. Jag vaknade till skönsång och fina presenter. Sen åt jag goda mackor med lax och philadelphia. Dessutom skiner solen. En väldigt bra start på dagen med andra ord. 

Titta vad som gömde sig i det stora vita paketet:



Klänningen är från Designers Remix som har en helt galet fin kollektion i vår. Jag såg klänningen i Sydsvenskans modebilaga för någon vecka sen och blev kär direkt. 

Har på mig nya strumpor från Happy Socks och jag känner mig just Happy. HAPPY! =D 

torsdag 2 april 2009

Fantastiskt!

Det känns som om det inte varit sol och värme på flera år.

Idag lyckades jag skaffa mig en solbränna. Att den bara landade på min näsa är en annan sak.

Ikväll ska jag skaka mina fjädrar, har varit riktigt sugen på att dansa sen jag börjat knarka Yeah Yeah Yeahs och Bob Hunds nya skiva.

För att jag ska dansa bättre tänkte jag konsumera följande;






Riktigt tjejigt och fjortis, jag vet, men för att ursäkta mig själv väljer jag att citera killgänget på systembolaget som inte var en dag över 20: "Det är bara sommar en dag om året!"

Måns valde en lite manligare dricka, se:

Har haft som projekt att avfrosta kylen så jag va tvungen att tillreda följande igår:

Vad ni ser är alltså jätteräkor i olja med vitlök och chili samt citron och persilja tillsammans med stenugnsbakat bröd från den lilla brödbutiken i stan.

Faktumet att jag har tagit fram kameran för att dokumentera allt detta är ett klart tecken på att våren är här. För att citera Bob Hund: "Fantastiskt!"

Nu tänkte jag tvätta av mig soften av sol. På återseende.