torsdag 22 januari 2009

The Strokes


Is This It är kult! Room On Fire är bra. First Impressions of Earth är tråkig. Så vad gör pojkbanden när hypen svalnar? De gör som alla andra män, startar solokarriär!

Albert Hammond Jr, son till Albert Hammond, tog som gitarrist med sig de karakteristiska The Strokes-gitarrslingorna till sin egna skiva Yours To Keep år 2006. Och visst kändes det lite som att Albert bara ville rida på vågen. Ingen nytt, vi har hört det förut. Det var kort och gott ett snällare och tråkigare The Strokes. Next!

Sen har vi Nikolai Fraiture, basisten. Soloprojektet kör han under namnet Nickel Eye och släpper i år skivan The Time Of The Assassins. Skivan är inte fantastisk, men värd att lyssna på någon gång. Nikolai försöker att inte rida på vågen (eller i detta fall återskapa den) men använder ändock rösten på ett sätt som inte är helt ojämförbart Julian Casablancas.

Julian då, vad har han gjort? Inte mycket. Förra året gjorde han en reklamlåt tillsammans med Santogold och Pharrell (N*E*RD) för Converse. Den är visserligen bra. Så bra att jag youtubar den idag. Men det är allt. Saknar honom lite...

Det märks att de som försöker köra solo är influerade av sitt eget ego då de vill visa att de tror, vill och kan på egen hand, men ändå inte riktigt vågar släppa det som var för att skapa något nytt, våga använda sin kreativa sida (för en sådan måste man väl besitta som musiker?). Man kan ju inte vara så naiv att tro att lyssnarna vill höra det vi redan spelat sönder. Ge oss nytt, ge oss bra!

Skivomslaget till Is This It är för övrigt riktigt snyggt.


1 kommentar:

  1. Nu tycker jag att du är lite vrång... Albert Hammond Jr:s skiva är helt magisk!

    SvaraRadera