torsdag 8 januari 2009

Marina tar det piano.

Det märks att man har tentamensångest när man sprutar ur sig blogginlägg som aldrig förr. 

När jag pluggar måste jag ha musik på. Det måste jag alltid annars också, visserligen, men jag överlever om jag sover utan musik, till exempel. Sen är det skillnad på musik och musik. Försökte som bekant lyssna på Animal Collective förut men ni vet ju hur det gick. Det var som att dö. Så jag satte på Dakota Suite istället. Det var som att komma till himlen. Tror jag. Hur som, skivan The End Of Trying (jävla bra albumnamn) släpptes i år och är fylld med lugn och melankolisk pianomusik. Stressar av själ och hjärna fullkomligt och låter mig koncentrera mig på plugget. Fantastiskt bra. 

6 kommentarer:

  1. Detta lät ju intressant! Ska kolla upp, tack för tips. Kollade upp lite runt dem på nätet och när namn som Jazz Butchers och Spacemen 3 dyker upp så blir man ju nyfiken.

    På tal om bra titlar och pianon, har du lyssnat på John Cales & Terry Rileys - Church of Anthrax från 1971? Nu vet jag precis vad jag ska lyssna på när jag tar ett glas rött ikväll.

    SvaraRadera
  2. Hej Björn! Jag försökte hitta ett bra youtube-klipp eller åtminstone någon låt men det verkar som om det bara är just denna nya skivan som de mer eller mindre dedicerat till pianot.

    Tack för tipset, ska definitivt kolla upp dem. Kul att upptäcka nya gamla artister likväl som alla nya nutida artister =)

    SvaraRadera
  3. "...men jag överlever om jag sover utan musik".

    Poesi.

    SvaraRadera
  4. Om du bara visste =) Har du lyssnat på skivan med ett glas rött?

    SvaraRadera
  5. Inte än! Jag blandade ett glas rött med "Church of Anthrax". Vi hörs snart, ska jaga Dakota Suite nu. Sen ska jag sova. Och jag överlever om jag sover utan musik.

    SvaraRadera
  6. Sådär, ja! Nu, äntligen har jag hittat den. Fin! Lite Eno här och var?

    SvaraRadera